Leksandsfilten

Inspirationen till våra filtar är hämtade från dalarnas mönsterskatter och är formgiven av Mia Svalänge, Lycka Form. Numera tas filten fram av Crona Craft i samarbete med Mia som står för designen.

Filtarna tillverkas i Norska Röros av Röros Tweed. Röros Tweed är ett modernt företag med gamla anor. Filtarna vävs av tvåtrådig ny Norskt ullgarn på ullvarp. Det är ull både i varp och väv.

UNDER SEPTEMBER MÅNAD KOMMER DEN NYA FILTEN! Filten, 135×190 cm, är inspirerad av en vävnad från Leksand som finns på Länsmusseet Gävleborg. Vävnaden är en omarbetning med Gustaf Ankarcronas färgsättning och ställdes ut på Nordiska museet 1957-1958.

Nu kan du förboka den nya filten som kommer i September och få köpa den för 2 800 kr, ordinarie pris är 3 499 kr. Du betalar då 1400 kr vid beställning och 1400 kr vid leveransen. Erbjudandet gäller till 31 augusti 2020 och du beställer den på order@cronacraft.com (Skicka din kontaktuppgifter och att du vill beställa den nya filten så återkommer jag till dig med betalningsanvisning för förskottsbetalning). Du kan även komma in i butiken på Stationsgatan 6 och göra din beställning.

Vill du se den nya filten finns en prototyp i butiken som du kan känna och klämma på. Fler bilder hittar du på vår Instagram @cronacraft.