OM CRONA CRAFT

Alla kände Crona, för det var så han kallades av folket. Han kom till Leksand för den fina naturen, för byarna och för folket i de granna dräkterna. Med nya ögon verkade han för att främja Dalarnas hantverk och gav åter nytt liv till gamla traditionella mönsterskatter.

Mer än 100 år senare inspireras CRONA CRAFT av de avtryck Gustaf Ankarcrona lämnade efter sig. Företaget drivs av Linn Sund från Leksand och i samarbete med lokala formgivare ser jag till att nya fantastiska produkter växer fram, där dåtid och nutid får mötas i spännande nya former. 

Jag brinner för att berätta historien om det vackra skandinaviska traditionerna och vill inspirera, förmedla och sprida kulturskatterna vidare ut i övriga världen. 

I butiken Crona Craft hittar du även andra produkter från Leksand, Dalarna, Sverige och Skandinavien. Produkter som har det lilla extra, där småskalighet och unikitet avgör och där historier får komma i ljuset och ge själ till varje ting. Produkterna har en kvalité som gör att de kan ärvas i generationer framöver och som du med gott samvete kan konsumera, då dessa produkter bara gör gott för natur och samhälle.

Produkter tillverkade åt dig för att vara i generationer. Produkter tillverkade för att vi bryr oss, för hantverket och dess traditioner!