SÄTERGLÄNTANS BUTIK

Sätergläntan grundades av två systrar, Elsa och Wilma Långbers, med syftet att gynna svensk slöjdtradition och att skapa arbetstillfällen. Sätergläntans butik har ett stort utbud av material, verktyg och slöjd från hela Sverige och ligger intill Institutet Sätergläntan.

 

FÖR ÖPPETTIDER PÅ SÄTERGLÄNTANS BUTIK SE BUTIKENS FACEBOOKSIDA!

 

 

NORDENS CENTRUM FÖR LÄRANDE INOM SLÖJD OCH HANTVERK SEDAN 1923.

Vi erbjuder kunskap som formar framtiden. Utgångspunkten i våra utbildningar och kurser är alltid naturens material i kombination med handaskicklighet inom slöjd och hantverk. På Sätergläntan får du unik kunskap om hela processen: från råmaterial till färdiga alster.

Läsårsutbildningarnas inriktningar är smide, sömnad, trä och väv. Distansutbildningar och veckokurser erbjuder både historiska och innovativa hantverkstekniker.

Sätergläntan är beläget i Insjön, Dalarna, i en miljö som inbjuder till kreativitet och skapande. Läsårsutbildningarna är studiemedelsberättigade och samtliga utbildningar står under statlig tillsyn av Myndigheten för Yrkeshögskolan. Sätergläntans huvudägare är Hemslöjden (Sveriges hemslöjdsföreningars riksförbund, SHR) och Leksands kommun.

Mer information hittar du på www.saterglantan.com